img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
  • Volg ons:
  • LinkedIn

Blog
30th Dec

2015

pink_flamingos_beach_wallpaper_-_1680x1050

Eet van het hele beest: garnaal met kop en staart en schaal
Waarom?

Omdat de astaxanthine in schaal, kop en staart het beste is, wat de garnaal en andere roze (jawel) schaaldieren te bieden hebben.

Lang verhaal, hier in het kort: astaxanthine is een van de krachtigste anti-oxidanten die er bestaan. Chronische ontstekingen, staar, Alzheimer, u name it; astaxanthine helpt het aanpakken.

Astaxanthine kan volgens recent onderzoek bijdragen aan het:

  • verbeteren van het immuunsysteem
  • verminderen van ontstekingen
  • beschermen van de ogen tegen cataract en maculaire degeneratie
  • verlichten van indigestie en brandend maagzuur
  • bescherming tegen hart- en vaatziekten
  • bescherming van de huid tegen beschadiging door de zon
  • verminderen van beschadiging aan DNA door oxidatie
  • bescherming van de hersenen tegen dementie en de ziekte van Alzheimer
  • verlagen van het risico op vele soorten kanker
  • verbeteren van het herstel bij beschadigingen aan het centrale zenuwstelsel
  • stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.

(Bron: http://www.me-gids.net/module-ME_CVS_docs-viewpub-tid-1-pid-859.html)

Foodhack

Nou is garnaal met alles erop en eraan niet meteen lekker. Dus heb ik ze gefrituurd in de kokosolie op 175 graden gedurende een minuut of drie. Wel oppassen, veel water, dus schuimt over! Daarna een beste portie garnalensnack voor weinig (tientje per kilo, ongepeld, bij de Jumbo). Biologisch, smakelijk, relatief lang houdbaar en heel erg goed voor je.

garnalen-1garnalen-2garnalen-3

Best geinig om een flamingo te zijn :-). Have fun.

Dick Oosterwijk

 

Nog geen reacties!

Reageer