img 06 53 36 11 28
img info@elpine.nl
img Westerbroeken 1 - 9442 TM - Elp
  • Volg ons:
  • LinkedIn

Events
11th May 2018
Kampvuursessie met Witwyfke

Op vrijdag 11 mei is Dineke, oftewel Witwyfke , onze spreker bij kampvuur of kachel, naar gelang het weer. Ze zal voornamelijk over zweethutten vertellen, maar ook over de andere dingen die haar bezig houden.

Dineke stelt zich zelf even aan je voor: “Vele jaren geleden ben ik voor zover mogelijk vanuit mijn hart gaan leven en werken. Ik zie mezelf als een Moeder Aarde-vrouw, met beide benen stevig op de grond. Mijn oma was een kruidenvrouw net als ik, ze heeft me zoveel geleerd. Planten, bomen en kruiden, ze zijn zo geweldig, lekker, ruiken meestal goed, ontspannen, kunnen geneeskrachtig zijn en je kunt er eenvoudig iets van of mee maken. Ik weet wat eetbaar is in de natuur en ben dan ook regelmatig met een mandje in veld en bos te vinden. Ik woon in een prachtig dorpje in Drenthe dicht bij verschillende bossen en natuurgebieden die veel te bieden hebben. Hier zijn vaak nog oeroude voelbare energetische velden aanwezig. Is dit energetisch veld negatief geladen dan kunnen bomen, planten, dieren en mensen daar ziek van worden. Ik probeer deze plaatsen weer in balans te brengen en te helen. Ik ben van de oude grond en houd me onder andere bezig met mijn eigen voorouders, de hunebedbouwers en het trechterbekervolk. Ik eer de Godin die zo aanwezig is in mijn leven.

In 2000 ben ik in aanraking gekomen met de Lakota zweethutceremonie (autochtone bewoners van Noord-Amerika) en was dit voor mij een soort van thuiskomen. Sindsdien volg ik deze traditionele weg. We organiseren regelmatig zweethutten in Drenthe. Ik ben blij dat ik hiermee mensen kan helpen hun weg terug te vinden naar Moeder Aarde en hun eigen Oerkracht. De laatste jaren geef ik ook Germaans/Keltisch hutten waarin ik samenwerk met dieren, voorouders/ spirits, kruiden, en verhalen van eigen bodem.

Verder maak ik dream catchers (dromenvangers), talking sticks (praatstok) en heb ik verschillende opleidingen gedaan, zoals Bach bloesemtherapie, verschillende massagetechnieken en een kristallenopleiding. Ik ben een paar jaar bij een bekende Nederlandse Sjamaan in opleiding geweest en mocht samen met hem ontdekken dat ik al een Sjamanka ben, een priesteres van eigen bodem. Ik geef vanuit die roeping ook Handverbindindingen (Handfasting) ceremonies. Intussen opleiding-moe geworden besloot ik kennis en eigen weten in de wereld te brengen. Ik volg niet alleen het pad, ik leef het pad.”

Meer informatie over Dineke kun je hier vinden: www.witwyfke.nl

 

De toegang voor de lezing, die om 20u begint, is zoals altijd gratis. Voor de maaltijd rekenen we € 10. Als je mee-eet, dan zien we je graag omstreeks 18u. Laat je ons bij je aanmelding even weten of je mee-eet en of je dieetwensen hebt?

Schrijf je nu in via Meetup: RSVP, of stuur een mail naar: kampvuursessie@gmail.com.

Lukt het inschrijven niet? Bel ons dan even op 06 57150693. We helpen je graag verder!

De kampvuursessies, georganiseerd in samenwerking met Permanent Beta.

Permanent Beta